mandag 9. juni 2008

"Litta hvert"

Vi har trent en del forskjellig i det siste. Alt fra diverse adferdsting-og-tang til burleker, fokus på å leke bra, lydighet og søkstrening.
På adferdsfronten har vi jobbet mye med ro rundt huset hjemme og at Comma skal legge seg hver gang det kommer noen forbi. Med biler går dette nå veldig greit, men hun sliter fortsatt med å ikke bli overivrig når de tre naboguttene kommer forbi på sykler... Vi har prøvd å kjøre nazi-regler med å ha henne i bånd dersom ikke vi har full kontroll, og å belønne masse når hun ser de og er rolig. Dessverre er det ikke alltid lett å kontrollere en liten treåring som sier at Comma er bestevennen hans og at han bare MÅ slippe henne løs slik at hun kan være med han å leke... Hengelås på båndet kanskje...?

Burleken har vi tatt med ut litt og det fungerer veldig bra. Comma kan nå ligge rolig i buret med døren oppe mens jeg vifter bed leker, kaster baller, wubba kong og strør masse godbiter på bakken foran buret. Når jeg frir henne ut spinner hun over godbitene og kommer til meg!
For å forbedre kampingen og lekingen generellt har jeg lekt masse med henne og så fridd henne ut til godbitene igjen. Deretter inn i buret, og så på med ny økt. Dette har resultert i at hun er mye mer gira på å leke og mye mer gira på buret.

På søkstreningen er hun fortsatt veldig ivrig, men jeg merker at jeg har en tendens til å ville gjøre det for lett for henne... Jeg må legge på mer utfordringer, men er ikke helt sikker på hva og hvordan enda. Dersom noen har tips (gode eller dårlige...;o) så er jeg veldig klar for innspill! En ting vi har forsøkt er at jeg tar Comma med litt bort og at Kai kaster. Da må hun jobbe litt ekstra, og det fungerer bra.

Ellers så er det nå bare fire dager igjen til termin og jeg må si at jeg begynner å bli NOE klar for å føde! Det er utrolig varmt, selv om det er deilig med sommer, sol og ferie...

3 kommentarer:

kari anne sa...

Fire dager igjen.. Det er ikke lenge, det! :-)

Når det gjelder søkingen, er det feltsøk du mener?

Har dere en sånn kasteting? Hvis dere ikke har det, kan det være en god ide å få tak i en, for det er begrenset hvor langt et menneske kan kaste. Jo lenger ut hunden søker, desto bedre er det jo.

Og så som du sier, så er det bra å fjerne henne litt etter at Kai har kastet. Så kan det gå lenger tid fra kastet til hun får søke. Så kan Kai ha kastet på forhånd før hun får søke.
Og så over til andre ting enn leker.

Det går også an å tråkke opp et felt og legge gjenstander ut. Hun kan godt lære seg at det finnes mer enn en ting.

Vet ikke om dette var gode eller dårlige tips, men slikt er det hvertfall jeg har lært på brukskursene jeg har vært på. :-)

Elin sa...

Kjempe flott Kari Anne, tusen takk for tips!:o) Det er søk i forhold til jaktapporteringen vi jobber mest med for tiden, men en sånn dummykaster hadde vært genialt:o)
Det blir liksom litt kjipt med mine "jentekast" på 10-15 meter...

Simen sa...

Nå har vi lyst til å se bilder av den lille :) Hun var visst en liten prinsesse, skrev Siv =D