fredag 18. april 2008

Årets første spor!


I dag har vi vært ute og gått årets første spor! Det var utrolig gøy å få gått litt spor igjen. Comma var helt i hundre!
Det første sporet var ca 100 meter og med to vinkler. Det gikk greit i begynnelsen, men etter siste vinkel vimset hun en del. Var ikke veldig fornøyd med det sporet.
Etter en pause i bilen testet vi det andre sporet. Her gikk nesa rett ned i bakken og hun gikk som ei dronning. Hadde ganske bra fart, men fulgte veldig bra. Dette sporet var ca 150 meter langt og med to vinkler her også. Første vinkel kuttet hun litt, men ikke mer enn at det er godkjent for meg, andre vinkel gikk hun glatt over før hun tok seg fint inn igjen og fortsatte perfekt til slutten.
Er kjempefornøyd med dagens sporøkt!:o)

Vi har forresten kommet oss litt videre med testingen på fri ved foten. Jeg syntes Comma kom for tett på meg når vi jobbet med å holde posisjonen inntil kneet, derfor har jeg endret litt på det og jobber mer som tidligere igjen.
Men jeg må si at vi har faktisk fått en fri ved foten som ser utrolig mye finere ut enn den gjorde før.
Noen av kriteriene jeg setter for fri ved foten er:
  • Kontakt (at hun skal se opp på meg)
  • Holdning (at hun har en fin kroppsholdning)
  • Hale (at halen er høy og gjerne litt logrende)
  • Lette steg
  • Posisjon

Andre ting jeg har i bakhodet når jeg trener denne øvelsen er belønningsplassering. Comma får alltid godbitene servert bakover, eller at jeg alltid kaster ballen bakover. Det samme selvfølgelig med dra kamp. All bebelønning skjer egentlig bakover fordi at hun har en tendens til å trekke frem hvis hun kan... Derfor vil jeg ha en belønningsforventning bakover.Har også brukt burleken mye i forbindelse med trening og ser mer og mer nytten av dette. Når Comma får "fri" kommandoen fra buret så kommer hun rett til meg og er klar til å jobbe. Når vi har kjørt en økt og skal ha pause sender jeg henne inn igjen og hun slapper av der mens hun venter i stedet for å vimse rundt å bli lei.

En annen stor fordel med dette er at lekingen har blitt mer intens. Vi har jo som kjent slitt litt med at hun ikke gidder å ha drakamp ute, men dette er (selvfølgelig i tillegg til å ha trent på det ellers også...) blitt utrolig mye bedre!


4 kommentarer:

Siv sa...

JE, oppdateringer :D
Har du prøvd å bruke buret som avstandsbelønning og sende henne inn der når hun går bra?

Elin sa...

Nei, det har jeg ikke. Må helt klart teste det ut!:o)

Elin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Siv sa...

Du er søt og snill og grei, derfor er det så kult å holde kurs med deg!
Nå er filmen fra idag lagt ut :D