mandag 25. februar 2008

Fri ved foten kurs

Vi dro til Thomas og Fanny på lørdag kveld for å gå fri ved foten kurs på søndag. Det var kjempegøy!

Comma går litt langt frem så vi trente en del på å få rett posisjon.Her begynte jeg med å gå rett frem og klikket henne for rett posisjon. Mens hun spiste godisen gikk jeg videre og klikket hver gang hun kom inn på riktig plass. Hun tok det ganske raskt så jeg må være nøye på å klikke for rett posisjon og ikke et halvt hode foran meg...

Etter en stund gikk vi over til å jobbe litt med sidelengs bevegelser foran meg. Når vi jobbet første økta til venstre gikk det ganske greit, for der er hun vant til å justere bakparten for å komme i utgangsstilling så da fikk jeg fanget de første bevegelsene der. På høyre side derimot var første økta litt verre. Hver gang jeg begynte å bevege meg litt mot høyre så tok hun det som et tegn om å sette seg i utgangsstilling:o) Derfor måtte jeg stå stille og bare shape de første bevegelsene hennes. På andre økta løsnet det faktisk nesten med en gang, og vi fikk jobbet henne opp på et par steg. De er foreløpig ikke helt rette så det er neste ting å ta tak i.

På slutten av dagen jobbet vi med forstyrrelser. Jeg valgte å kjøre forstyrrelser i utgangsstilling fordi jeg vil få inn posisjonen på fri ved foten perfekt før jeg legger på noen forstyrrelser der. Vi beynte med at jeg slapp ned godbiter foran Comma. Det har vi gjort en del før så det gikk veldig greit. Vi fortsatte med at Anette kastet godbiter foran henne. Dette fungerte også greit så da høynet vi med å kaste noen på henne. Hun mistet litt fokus i begynnelsen, men etterhvert gikk det kjempebra! Deretter satt Anette seg ned og prøvde å lokke henne ut av utgangsstillingen og Fanny kom hoppende forbi, mens Comma satt like bra! Tilslutt startet vi fri ved foten over alle godbitene på bakken. Dette er noe vi absolutt skal trene på fremover for det første eller de to første stegene på fri ved foten går Comma alltid og titter frem litt før hun løfter blikket opp.
Vi er kjempefornøyde med kurset og har absolutt fått noen nye ting og trene på.:o)

2 kommentarer:

kari anne sa...

Flere bilder, jo! :-)

Der på det siste bildet går Comma (etter mitt brillesyn) helt fantastisk flott! Skulle ønske NOEN (Siv) kunne filmet dere på konkurranse en gang så vi som abbonnerer på Jodaposten også kan få se hvordan det ser ut :-)

Elin sa...

Takker!:o)
Skulle egentlig gått konkurranse i Sandnes til helgen, men avlyste pga trening i Oslo i stedet...
Skal prøve å få filmet en treningsøkt en dag:o)